Je bent nog niet klaar..

Het allerbelangrijkste is dat je op 3 juli 2023 voor 10:00 op de volgende website actief bent: stapuwv.nl/login!

Lees hieronder waarom & hoe je je optimaal voorbereidt!

STAP budget verzilveren in 4 stappen!

Het STAP budget is populair en er zal op 3 juli 2023 een wachtrij zijn.  Een goede voorbereiding is daarom het halve werk.  Zo verzilver je het STAP budget in 4 stappen!

1.

Zorg dat je van te voren al jouw PDF aanmeldbewijs op je laptop of smartphone hebt staan. Het PDF aanmeldbewijs heb je per e-mail ontvangen. Check ook je SPAM mailbox.


2.

Het allerbelangrijkste is dat je op 3 juli 2023 voor 10:00 op de volgende website actief bent: stapuwv.nl/login!

3.

Voor 10:00 zie je hoeveel minuten voordat de wachtrij geopend wordt. Om 10:00 refresht de pagina automatisch en zie je op de hoeveelste plek je staat in de wachtrij!

4.

Wanneer je aan de beurt bent, kun je met DigiD inloggen en je aanvraag met het PDF aanmeldbewijs (zie stap 1) afronden. 

Verdubbel eenvoudig je kansen in de wachtrij!

Sta met zoveel mogelijk web browsers in de wachtrij. 

Open STAPUWV.nl/login op je laptop, desktop, smartphone en tablet. 

Op elk apparaat kun je STAPUWV.nl/login openen in meerdere browsers, bijvoorbeeld Google Chrome, Firefox en Microsoft Edge.  

Let op! Het openen in meerdere tabbladen binnen dezelfde web browser vergroot de kans niet.

Video-instructie: STAP verzilveren 

Veelgestelde vragen

Zie hieronder de meest gestelde vragen over het STAP budget. Heb je een andere vraag en staat je vraag hier niet tussen? Stuur dan een mailtje naar info@nefin.nl en we proberen je vraag z.s.m. te beantwoorden!

Wat is het doel van het STAP budget?

Om de tekorten en uitdagingen op de arbeidsmarkt aan te gaan, stelt de overheid subsidie beschikbaar voor loopbaanscholing en voor om- en bijscholing. Alle werknemers, ZZP’ers, flexwerkers en werkzoekenden (tussen de 18 en 67 jaar) kunnen hier een beroep op doen.

Wat is het stap budget?

STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Met de STAP-budget subsidie kun je 1.000 euro aanvragen voor een opleiding. Je kunt deze subsidie gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en je positie op de arbeidsmarkt te versterken. Je kunt per kalenderjaar maximaal één STAP-opleiding doen waarvoor je maximaal 1.000 euro STAP-budget subsidie toegekend kunt krijgen.

In 2023 is er voor de subsidieregeling STAP-budget 160 miljoen euro beschikbaar. Het volgende aanvraagtijdsvak start maandag 3 juli 2023 10.00 uur. Wees er op tijd bij! Want op = op.

Hoeveel plek is er?

Elke opleiding mag per jaar maximaal 300 studenten uit het STAP budget financieren.

Wat moet ik zelf betalen?

Helemaal niets.  De opleiding wordt met het STAP budget door de overheid bekostigd. 

Moet ik het stap budget terugbetalen als ik de training niet afrond?

Nee. Wel ben jij je STAP-budget kwijt als je jouw training niet afrondt.

Hoe kan ik het stap budget aanvragen?

Door je bij ons aan te melden. Als jij je hebt aangemeld dan krijg je van ons een STAP aanmeldingsbewijs. Met dit aanmeldingsbewijs kun jij op de eerstvolgende STAP-dag op 3 juli jouw aanmelding definitief maken. Hieronder leggen wij uit hoe je dat doet.

wat moet ik doen om mijn aanvraag op 3 juli 2023 definitief te maken?

Je vraagt het STAP-budget online aan via www.stapuwv.nl.
Voor het eerstvolgende tijdvak kan dit vanaf 3 juli 2023. Het portaal opent om 10:00 uur. In de afgelopen STAP-rondes waren de plekken in no-time vergeven. Zorg er daarom voor dat je om 09:45 al klaar zit achter je laptop of computer.

Om je aanvraag in te dienen heb je een DigiD nodig. Heb je geen DigiD? Vraag deze dan op tijd aan. Ook heb je het STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Je ontvangt het STAP-aanmeldingsbewijs van ons nadat jij je hebt ingeschreven voor één van onze programma’s.

Ik heb het stap budget aangevraagd. wat nu?

Nadat jij op de eerstvolgende STAP-dag (3 juli) jouw aanvraag hebt voltooid duurt het even voordat de gegevens binnen zijn bij het UWV en je een terugkoppeling krijgt met jouw definitieve toekenning van het STAP budget. Na de definitieve toekenning kun je op 4 augustus starten met jouw training. Tegen die tijd krijg je van ons een mailtje met de volgende stappen en meer informatie over de onboarding van de training en de verschillende begeleidingssessies.

Wat als ik niet door deze rond heen kom?

Dat zou erg jammer zijn! Maar wij brengen je in dit geval nergens voor in rekening.

Dit is de laatste STAP-ronde. Hierna is het niet meer mogelijk om nog eens deel te nemen.


Moet ik mijn keuze voor scholing toelichten?

Nee. Je hoeft je keuze voor scholing niet toe te lichten aan je werkgever, DUO of UWV. Je kunt gewoon de opleiding volgen die jij leuk vindt!

03
.
 
17
Uren
.
 
12
Minuten
.
 
40
Seconden

You missed out!