Een van de belangrijkste onderdelen van een gedegen KYC / CDD onderzoek conform de Wwft is een adequate transactieanalyse. In deze masterclass nemen we je stap voor stap mee in hoe je een adequate transactieanalyse uitvoert. Hoe bepaal je je onderzoeksperiode? Wat is het klantbeeld en hoe vorm je dit? Hoe herken je atypische, opmerkelijke, ongebruikelijke en verdachte transacties? Passen de transacties, transactiepatronen en (verwacht) transactiegedrag binnen het klantbeeld?

Dit en meer komt aanbod in de masterclass Transactieanalyse CDD.

Voor wie

Deze training is voor geschikt voor zowel beginnend als gevorderde KYC / CDD professionals.

Leervorm

Tijdens deze masterclass worden de verschillende onderdelen in de e-learning afgewisseld met toetsvragen, praktijkvoorbeelden, oefenvragen en een eindtoets.

Leerdoelen

Je kent en/of kunt het volgende na het volgen van deze traiing:

  • Het bepalen van de onderzoeksperiode
  • Het onderscheid tussen transactiemonitoring, client filtering en transactieanalyse
  • Het vormen van een klantbeeld op basis van beschikbare klantinformatie
  • Signaleren van opvallende, atypische, ongebruikelijke en/of verdachte transacties
  • Risico’s, red flags herkennen en mitigeren in een transactieanalyse
  • Verbanden leggen tussen transacties en de jaarcijfers van een onderneming

Certificaat

Na afronding van deze e-learning ontvang je een certificaat van deelname.

Verwacht niveau

Er wordt basiskennis verwacht van KYC / CDD. Het is daarom goed om al ervaring in KYC/CDD te hebben als junior, medior of gevorderde analist. Indien dit niet het geval is, is het raadzaam om eerst de praktijkmodule Junior CDD analist te volgen.

Lesmateriaal

Voor deze e-learning is geen extern lesmateriaal nodig. Lesmateriaal wordt verzorgd (o.a. slides, praktijkvoorbeelden, oefenopgaven en toets).

Studiebelasting

Studiebelasting inclusief oefenvragen en toets bedraagt 8 tot 10 uur.

Kosten

De kosten bedragen €997,- inclusief 21% BTW.

Over de trainer

Nabil el Issati heeft een multidisciplinaire achtergrond op het gebied van zowel (bedrijfs)economie en rechten. In 2015 rondde hij de bachelor Bedrijfseconomie en de bachelor Rechtsgeleerdheid af. Daarna volgden masters in financieel recht, fiscaal recht, auditing & control in 2016 en een post-master tot registeraccountant.

Nabil startte als financieel auditor bij PwC (+/- 4 jaar) in 2016. Later richtte hij NE Financial Consultancy & Training op, waarin hij zich in de afgelopen 3,5+ jaar heeft ontwikkeld tot specialist op het gebied van KYC / CDD / AML. Met de jarenlange ervaring op het gebied van de Wwft en Sanctiewet (still counting) en met coaching, feedback en opleidingservaring is hij bij uitstek geschikt om trainingen op het gebied van KYC / CDD te verzorgen.

Overige relevante informatie

Het gaat om een volledig digitale trainingen die u kunt volgen in onze Learning Management System (LMS), welke is ontwikkeld door Thrive Themes. Onze trainingen worden gehost op een dedicated server van Transip met een uptime van 99%. In het uitzonderlijke geval dat onze servers tijdelijk offline zijn zullen er alternatieve mogelijkheden aangeboden worden om de trainingen digitaal te kunnen volgen.

Je hebt onbeperkt lifetime toegang tot de training (incl. toekomstige updates). Wel is het belangrijk om te weten dat vanaf het moment dat de e-learning beschikbaar wordt in je leeromgeving je recht op persoonlijke 1-op-1 ondersteuning via Teams / Zoom hebt gedurende 4 weken en maximaal 60 minuten. Er zijn voldoende alternatieve mogelijkheden om vragen te stellen per e-mail en gedurende 2-wekelijkse live sessies!

NEFIN houdt zich aan de gedragscode NRTO. Bekijk deze hier. De algemene voorwaarden van NRTO zijn tevens van toepassing. Bekijk deze voor consumenten en zakelijk hier. Benieuwd hoe we met uw privacy omgaan? Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Naast de standaardevaluatiemoment na afronding van de cursus voeren we één keer per jaar een klanttevredenheidsonderzoek onder onze klanten om de kwaliteit te borgen. Je kunt gevraagd per e-mail gevraagd worden om daar aan mee te doen.  De resultaten van het onderzoek gebruiken we om het product te verbeteren!

Garanties

Weet ook dat we als NRTO lid beschikken over een klachtenregeling en aangesloten zijn bij de Stichting Geschillencommissie Consumentenzaken. We doen er alles aan om het te voorkomen, maar het is goed om te weten dat je een klachtrecht hebt en dat er ten alle tijd een beroepsmogelijkheid bestaat bij een onafhankelijke partij.

Betaalmogelijkheden

Je kunt betalen op de volgende manieren:

  • iDEAL
  • PayPal (op aanvraag per e-mail aan info@nefin.nl)
  • Bancontact
  • Op rekening binnen 30 dagen na aanschaf (op aanvraag per e-mail aan info@nefin.nl)

Zakelijke klanten ontvangen binnen 7 dagen na aanschaf een BTW-factuur!

Interesse?

Deze masterclass wordt ontwikkeld. De verwachting is dat deze op 15-05-2023 live gaat. Heb je interesse? Stuur ons dan een e-mailtje naar info@nefin.nl en dan ontvang je een reminder op het moment dat de training live gaat!